Nieuws

14 gedachten over “Nieuws

 • 27 oktober 2016 om 18:06
  Permalink

  test

 • 27 september 2016 om 17:44
  Permalink

  vervolg 25 persoonlijke records en 26 medailles voor De Plons in thuiswedstrijd

  De meisjes Minioren 3 en 4 zwommen de 25 meter vrije slag en de 25 meter schoolslag. Bij beide programmaonderdelen werd het complete podium bezet door meisjes van De Plons. Bij de 25 meter schoolslag was de eerste plek voor Dachèn Haaijer, de tweede plek voor Marlou Schepers en de derde plek voor Amira Veldsink. Bij de 25 meter schoolslag won Dachèn eveneens goud. Marlou en Amira wisselden een plekje op het podium. Amira zwom op beide afstanden een persoonlijk record.

  De meisjes Minioren 5 en Junioren 1 zwommen de 50 meter schoolslag en de 100 meter vrije slag. Elisa Ledda won goud op de schoolslag met een pr en werd tweede bij de vrije slag.
  De meisjes Junioren 2 en 3 zwommen eerst de 100 meter vrije slag. Ook hier regende het persoonlijke records. Inge Frank won goud en Fleur van der Weide zilver. Beide met een pr. Ook Dione Timmer en Delaila Hemelrijk verbeterden hun pr op deze afstand. Daarna zwommen de meiden de 50 meter rugslag. Ook hier won Inge Frank met een pr. Fleur van der Weide bemachtigde brons met een pr.

  Bij de meisjes Jeugd 1 en 2 won Geke Oost, met een PR, de zilveren medaille op de 50 meter rugslag. Anouk Booij verbeterde op deze afstand ook haar eigen record. Geke won goud met een pr op de 100 meter schoolslag in deze leeftijdscategorie. Eline Klomp verbeterde op deze afstand ook haar eigen record.

  De dames Senioren 1 en ouder zwommen de 50 meter vlinderslag en 100 meter schoolslag. Mirna Wolters won brons op de eerste afstand en zilver, met een pr, op de tweede. Ilse de Vries verbeterde haar eigen record op de eerste afstand en won brons op de tweede.

  Succesvolle jongens

  Bij de jongens Minioren 3 en 4 won Melle van Veen goud op de 25 meter vrije slag en op de 25 meter schoolslag, beide met een PR. De jongens Minioren 5 en 6 kwamen in actie op de 50 meter schoolslag en de 100 meter vrije slag. Cai Mink won zilver op de schoolslag met een pr. Dinand Ophof verbeterde zijn pr op de 100 meter vrij.
  Bij de jongens Junioren 1 en 2 won Julian Poth het goud op zowel de 100 meter vrije slag als de 50 meter rugslag. Beide met een pr. De jongens Junioren 3 en 4 kwamen in actie op de 50 meter rugslag en de 100 meter schoolslag. Ryan Röttgers werd tweede op beide afstanden en Sven Veenstra derde, allemaal met een pr.

 • 23 september 2016 om 21:01
  Permalink

  Vervolg Jonge Plons-zwemmers presteren goed in Beilen

  Tot nu toe zwommen deze zwemmers tegen regionale teams uit bijvoorbeeld Klazienaveen en Schoonebeek, maar in dit circuit zwemmen alle verenigingen uit de regio Noord mee. En niet alleen de tegenstanders zijn nieuw, maar ook veel afstanden. Zo zwommen de junioren afstanden tot wel 400 meter en de minioren tot 100 meter.

  Met maar liefst 9 meiden en 4 jongens was De Plons vertegenwoordigd. Voor bijna alle zwemmers stonden er langere afstanden gepland dan ze gewend waren. Voor veel zwemmers waren dan ook nog geen persoonlijke records bekend.
  Uiteindelijk ging De Plons met 7 medailles naar huis. Tamira Boonstra won, in een heel spannende race, brons op de 200 meter schoolslag voor meisjes minioren 5. Cai Mink won zilver op de 50 meter vlinderslag en brons op de 100 meter wisselslag voor jongens minioren 5. Marlou Schepers won zilver op de 100 meter wisselslag en de 50 meter vlinderslag voor meisjes minioren 4. Melle van Veen won zilver op de 100 meter rugslag en de 50 meter vlinderslag voor jongens minioren 4.

  Trainer Erik Loof kijkt tevreden terug op de wedstrijd. “Alle zwemmers hebben goed gezwommen. Natuurlijk zijn we voor de kinderen extra blij als ze een medaille winnen, maar ik kijk vooral naar het zwemmen op zich en dat hebben ze allemaal heel goed gedaan”, zei hij na afloop.

 • 15 maart 2015 om 13:41
  Permalink

  E-wedstrijd 21-02-2015 te Coevorden

  Zaterdag stond er in Coevorden een E-advies wedstrijd op het programma voor zwemmers van CZ & PC De Plons. In een goed gevulde zwemzaal namen 19 zwemmers van de organiserende vereniging deel aan deze wedstrijd. Aangemoedigd door de vele toeschouwers behaalden ze in totaal 26 medailles (11 x goud, 8 x zilver en 7 x brons. Bijna iedereen zwom daarnaast één of meerdere PR’s op de te zwemmen afstanden. Overige zwemmers kwamen uit Schoonebeek, Klazienaveen, Exloo en Emmen.

  Debuut als wedstrijdzwemmer

  Marlou Schepers en Sem Klok maakten hun debuut in deze wedstrijd. Marlou behaalde 2 x een eerste plaats op de 25 meter school- en rugslag. Sem behaalde een verdienstelijke vierde plaats op de 25 vlinderslag en werd zesde op de 50 meter schoolslag.

  Jongens junioren

  Sven Veenstra en Ryan Röttgers maakten er in hun gezwommen afstanden er een spannende aangelegenheid van. Uiteindelijk eindigde tikte Sven net even iets eerder aan als Ryan waarbij de onderlinge verschillen kleiner als 1 seconde waren op de 200 meter schoolslag en de 100 meter vrije slag. Ryan nam sportief revanche door als eerste te eindigen bij de 25 meter vlinderslag. Julian Poth eindigde twee keer als eerste op de 50 meter schoolslag als de 25 meter vlinderslag.

  Meisjes Minioren en Junioren jeugd

  Bij de meisjes junioren 1 eindigde Sanne Pastoor als eerste op de 50 meter schoolslag in een tijd van 49.46. Inge Frank werd op deze afstand derde. Roos Strijker was zeer verrast en blij toen ze hoorde dat ze in haar race tegen de klok als eerste was geëindigd op de 25 meter rugslag bij de meisjes minoren 4 in een tijd van 23.61. Hester Oost werd derde en behaalde tevens een eerste plaats op de 25 meter schoolslag (23.98).
  Fleur van der Weide eindigde op de 25 meter vlinderslag bij de Minioren 5 als tweede in een PR van 20.05 hetgeen een verbetering van ruim 4 seconden betekende.
  Ilse de Vries leverde een zeer goede prestatie op de 200 meter vrije slag in haar leeftijdscategorie. Ze werd eerste met een prima tijd en PR van 2.57.95. Cëline Loof zwom op dezelfde afstand naar een PR van 3.10.37
  Ook werden er ereplaatse behaald door Anouk Booij (derde op 25 meter vlinderslag) en Daniëlla Loof (3 x tweede)

Geef een reactie