Nieuws

14 gedachten over “Nieuws”

 1. E-advies wedstrijd Coevorden zwemmers CZ & PC De Plons

  Afgelopen zaterdag hebben zwemmers van CZ & PC De Plons hun eerste thuiswedstrijd gezwommen in het gerenoveerde zwembad de Swaneburg. Diverse zwemmers van de organiserende vereniging hebben podiumplaatsen behaald. Deelnemende verenigingen kwamen uit Schoonebeek, Klazienaveen, Exloo en Borger. In een goed gevuld sportcomplex zagen de aanwezige toeschouwers een wedstrijd waarbij er in totaal 19 persoonlijke records en 13 nieuwe tijden werden gezwommen.

  Vier kinderen maakten hun debuut als wedstrijdzwemmer. Bij de meisjes minioren 3 en 4 waren dat Bente Bartels met twee eerste plaatsen op de 25 m vrije slag (25.53) en 25 m schoolslag (24.69) en Roos Strijker met een derde (27.78) en tweede plaats (26.54) op genoemde afstanden. Hester Oost completeerde het podium in deze leeftijdscategorie met een 2e en 3e plaats. Lotte Hakkers deed het niet onverdienstelijk met een 8e plaats bij de meisjes minioren 6 op de 50 m schoolslag. Bij de jongens viel Daan Veenstra op de 50 m schoolslag met een 4e plaats net buiten de medailles en kwam op de 100 m vrije slag tot een tijd van 1.58.85.
  Van de “gevestigde”orde snelde Julian Poth in zijn race tegen de klok op de 100 m vrije slag naar een prima tijd van 1.23.11 en eindigde daarmee op de 1e plaats. Tevens behaalde hij goud op de 50 m rugslag.
  Bij de jongens junioren 1 en 2 behaalden Ryan Röttgers en Sven Veenstra op hun twee gezwommen afstanden 2 x zilver en 2 x brons. Geke Oost werd 2e op de 100 m vrije slag meisjes junioren 2 en 3 in een tijd van 1.21.09 en Ilse de Vries beëindigde haar race op de 100 m schoolslag als 2e in een tijd van 1.43.71 bij de meisjes jeugd 1 en 2. Fleur van der Weide behaalde haar eerste medaille en werd 3e in de categorie minioren 5 op de 50 m schoolslag (55.00). Op de 50 m rugslag haalde Femke Soppe maar liefst 9 seconden van haar PR af en noteerde een tijd van 47.98. Op de estafette afstanden kwamen de 5 teams tot goede resultaten en eindigden ze allen in de top 3.

  Voor uitslagen zie Uitnodigingen en Uitslagen onder het menu Zwemmen.

 2. Vierde ronde Verenigingscompetitie De Plons

  Zaterdag stond er voor de wedstrijdzwemmers van CZ & PC de Plons de vierde ronde van de verenigingscompetitie op het programma. De dames senioren estafette ploeg bestaande uit Angela en Chantal Hemme, Daniëlla Loof en Mirna Wolters beten de spits af en zwom de 4 x 100 meter wisselslag in een tijd van 5.50.79. Bij de 4 x 50 meter wisselslag estafette junioren 3 en later werd door Geke Oost, Eline Klomp, Anouk Booij en Ilse de Vries een tijd neergezet van 3.05.74

  Na de estafettes stonden de individuele nummers op het programma. Sanne Pastoor (1.49.73 en 1,59.73) en Eline Klomp (1.43.13 en 1.59.59) verbeterden hun persoonlijke records op de 100 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag in de leeftijdscategorie meisjes junioren 1 en later. Voor beiden een verbetering van ruim 15 seconden. Ook Ilse Dekker liet weer een nette 100 meter schoolslag zien en zette een tijd van 2.13.95 neer. Bij de meisjes jeugd 2 en later lieten Kim Dekker en Ilse Bril zien dat hun goede vorm van de laatste weken nog steeds aanwezig is. Ilse verbeterde haar persoonlijke record op de 200 meter vrije slag voor de tweede keer binnen 2 weken en bracht het op een 2.43.77. Kim zwom in haar race tegen de klok op dezelfde afstand een PR van 10 seconden in een tijd van 2.53.06. Anouk Booij kwam uit op de 100 meter wisselslag en bracht haar beste tijd naar een 1.39.44. De gezusters Hemme lieten in een serie waarin beide uitkwamen een prachtig gevecht zien waarbij Chantal net iets eerder aantikte dan Angela. Voor Chantal betekende dit een kleine PR van 36.60. Roos Pastoor die o.a. de 25 meter schoolslag zwom liet op deze afstand een nette tijd noteren van 26.38 bij de minioren 4.

  Bij de jongens junioren 2 wist Frank Schenkel van zijn tijd op de 50 meter rugslag en 100 meter wisselslag weer een paar seconden af te sprokkelen en bracht het op 36.18 en 1.23.59. In dezelfde categorie lukte het Ryan Röttgers op de 100 meter wisselslag een nieuwe tijd neer te zetten van 1.54.13. Sven Veenstra, uitkomende op de 100 meter vrije slag minioren 6, liet in zijn race een nieuwe tijd noteren van 1.42.44.


 3. De Plons zwemt Sprintwedstrijd

  Zaterdag kwamen 16 zwemmers van De Plons aan de start in Beilen voor een sprintwedstrijd. Iedere deelnemer mocht drie afstanden van 50 meter zwemmen. Deelnemende verenigingen kwamen uit Assen, Beilen, Schoonebeek, Zuidbroek en Klazienaveen. Er werden diverse podiumplaatsen behaald en in totaal 20 persoonlijke records gezwommen.

  Bij de jongens was Frank Schenkel in de leeftijdscategorie 14-15 jaar in goede vorm. Hij behaalde een tweede plaats op de vrije slag in een PR van 30.43, en twee derde plaatsen op de rugslag en vlinderslag. Op laatst genoemde afstand verbeterde hij zijn beste tijd voor de tweede keer dit jaar en bracht het op een 36.05. Julian Poth, leeftijd 10-11 jaar, mocht het podium twee keer betreden. Zowel op de schoolslag als vrije slag eindigde hij als tweede in een persoonlijk record van 47.22 en 37.66. Ryan Röttgers behaalde een tweede plaats op de schoolslag in de categorie 12-13 jarigen en verbeterde zijn PR met bijna 4 seconden naar een tijd van 53.90

  De meisjes kwamen helaas in deze wedstrijd niet op het podium terecht. Kim Dekker was met een zesde plaats in haar leeftijdscategorie 14-15 jaar in een tijd van 43.19 op de schoolslag nog het dichtst bij eremetaal. Ze zwom hiermee wel ruim één seconde van haar beste tijd af. Daya Jöersen zwom op de rugslag een PR en verbeterde haar tijd met maar liefst 6 seconden en bracht het op 39.52. Eline Klomp kwam in een goede race tegen de klok op de vrije slag tot een nieuw PR en bracht het op 49.50 en Ilse Dekker liet in een prima gezwommen schoolslag een 58.82 noteren.

  Voor uitslagen zie https://www.de-plons.nl


 4. Medailles zwemmers de Plons

  Tijdens de zaterdag gezwommen E-advies wedstrijd van de organiserende vereniging CZ & PC de Plons hebben diverse zwemmers podiumplaatsen behaald. Aan deze wedstrijd deden naast de Coevorder zwemvereniging ook ZPC Moby Dick uit Schoonebeek, ZC Polaris uit Klazienaveen, ZC De Kikker uit Emmen en ZC Flipper uit Exloo mee. Ook werden er in totaal 28 persoonlijke records gezwommen.

  Bij de dames senioren 1 behaalde Daniëlla Loof drie medailles t.w. op de 50 meter schoolslag een eerste, 200 meter vrije slag een tweede en een derde plaats op de 100 meter wisselslag. Mirna Wolters was goed voor in totaal drie tweede plaatsen bij de meisjes jeugd 1 en 2 op de 100 meter wisselslag, 50 meter vrije slag en 200 meter schoolslag. Ilse de Vries was goed voor een derde plaats op de 200 meter school in een persoonlijk record van 3.03.90 in de leeftijdscategorie junioren 2 en 3. In dezelfde klasse verscherpten Geke Oost en Anouk Booij hun tijden op deze afstand met respectievelijk 8 en 18 seconden. Ilse was ook goed voor een zilveren plak op de 50 meter vrije slag.
  Melissa Dekker en Céline Loof waren samen met een zwemster van de Kikker uit Emmen op de drie gezwommen afstanden goed aan elkaar gewaagd. Melissa en Céline waren allebei goed voor een derde plaats waarbij het verschil op de 50 meter vrije slag slechts 0,23 seconden bedroeg.

  Bij de jongens was er voor Julian Poth, minioren 5 / junioren 6 een eerste plaats op de 50 meter rugslag in een nieuw persoonlijk record van 46.30. En een tweede plaats op de 50 meter vrije slag. Op de laatst genoemde afstand haalde Sven Veenstra maar liefst 12 seconden van zijn snelste tijd af en bracht het op 46.07 en werd uiteindelijk daarmee zesde.

  De overige zwemmers behaalden allemaal op hun gezwommen race tegen de klok wel één of meerdere persoonlijke records. Trainers en begeleiders waren tevreden met de behaalde resultaten van deze wedstrijd.


 5. Jubileumjaar CZ en PC De Plons ingeluid

  Zondag heeft zwemvereniging CZ & PC De Plons het jubileumjaar ingeluid met een Nieuwjaarszwemmen. De ruim 50 aanwezige wedstrijdzwemmers met hun ouders kregen een mooi programma voorgeschoteld. Na als eerste een paar baantjes te hebben ingezwommen om hun spieren goed op te warmen mochten de aanwezige kinderen aan hun eigen ouders training geven. De zwemmers moesten duidelijk maken wat belangrijk is bij het zwemmen van de diverse zwemslagen. Daarna was het de beurt aan de ouders onder het toeziend oog van de beide trainers om aan hun eigen kind training geven. Aansluitend werd het Zweeds zwemspel gedaan. Door middel van het juist beantwoorden van 21 vragen over alle facetten van de zwemsport en wetenswaardigheden binnen de vereniging moest er een slagzin worden gemaakt. Nadat een ieder zich weer had omgekleed stond er een ontbijt klaar in de kantine van sportcomplex De Swaneburg. Tijdens het ontbijt werden ook de prijswinnaars van de Grote Clubactie 2013 uitgereikt. Beste lotenverkopers waren Femke en Isa Soppe (3e), Melissa en Ilse Dekker (2e) en Kim Dekker (1e met ruim vijftig verkochte loten). Kortom het was een goede start van het 80-jarig bestaan van deze vereniging in het jubileumjaar!

Plaats een reactie