Zwemmen

Wanneer je bedenkt dat de basis van zwemmen niets anders is dan blijven drijven en bewegingen maken in het water dan is het niet verwonderlijk dat er zoveel in Nederland wordt gezwommen. Het is een van de oudste sporten en in Nederland een van de grootste sporten.

Wat wij doen bij de Plons is het verbeteren van alle slagen en het verder watervrij maken van kinderen die bij de vereniging trainen. Ook wordt er gewerkt aan conditie opbouw, leren duiken onderwater zwemmen en met de bal zwemmen. Maar het is vooral belangrijk dat het zwemmen wel leuk moet blijven.
Na een gedegen opleiding bij de recreanten kan het kind doorstromen naar de (jeugd)selectie.
Eenmaal in deze selectie kan het kind meedoen aan zwemwedstrijden zoals o.a de:
1. E-competitie
2. D-competitie
3. Speedo/Swimkick
4. Kringwedstrijden
5. Kringkampioenschappen
6. DHTM-wedstrijden
7. Enz.

Daarnaast organiseert de zwemcommissie ook nog andere activiteiten zoals een trainingsweekend, clubkampioenschappen en andere dingen waardoor het zo gezellig bij onze vereniging is.

De zwemwedstrijden worden zowel in sportcomplex “De Swaneburg” als in andere
zwembaden gehouden. Wanneer er in andere zwembaden een zwemwedstrijd wordt gezwommen, worden de ouders van de deelnemers om toerbeurt gevraagd om mee te rijden. Ook kan een beroep op u gedaan voor het volgen van eventueel een cursus Official 4 of andere ondersteunende activiteiten bij het wedstrijdzwemmen zoals briefjes lopen, opruimen zwembad bij thuiswedstrijden, begeleider enz.zwemmen
Tijdens de training staan er trainers en hulptrainers aan het bad. De zwemcommissie zorgt voor de ondersteuning op het zwemtechnisch gebied en coördineert in overleg met de trainers de trainingen. Zij organiseert ook de zwemwedstrijden in ons eigen zwembad en coördineert het meedoen van de leden aan zwemwedstrijden georganiseerd door andere verenigingen.
Eveneens onderhoudt zij het contact met de ouders van de leden. Achter in het infoboekje staan de namen van de trainers en de leden van de zwemcommissie vermeld.