Recreanten

Recreatief zwemmen

Vele kinderen zijn in het bezit van een zwemdiploma en stoppen veelal op jeugdige leeftijd met het volgen van zwemlessen. Een kind dat vervolgens ca. 4 a 5 maanden niet meer, op wat voor manier zwemt, verleert grotendeels haar of zijn zwemvaardigheden.

Binnen onze vereniging bieden wij voor kinderen die hun zwemdiploma A / B of C hebben gehaald de mogelijkheid om de geleerde zwemvaardigheden spelenderwijs te verbeteren. Plezier in het zwemmen staat hierbij voorop.

Zwemmen met een plankje, poolboy, zoomers, alleen met je armen of benen, alle varianten komen aan bod. Tevens wordt er gebruik gemaakt van allerlei spelattributen zoals een bal en een tube. Naast de techniek wordt er ook aan de conditie gewerkt. De trainingen staan onder leiding van een gediplomeerd trainer en krijgen daarbij assistentie van trainers met de nodige ervaring op het gebied van zwemmen. Er wordt getraind in kleine groepjes waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd en ervaring. Doorstroming naar de wedstrijdsport is een mogelijkheid. Ook worden er in de nabije toekomst clubkampioenschappen gehouden voor de recreanten. Door deze kampioenschappen krijgen de zwemmers een idee hoe het is om wedstrijden te gaan zwemmen. En op deze manier is de overgang naar het echte wedstrijd zwemmen niet meer zo groot.

Jij als zwemmer bent van harte welkom om twee maandagavonden gratis mee te zwemmen van 18.00 – 18.45 uur.